DANCEZONES LEDARE

Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till någon av våra ledare. Se nedan för att lära känna oss!

 • Jaah Chanthong

  Hejsan jag heter Jaah och är 23 år. Jag har dansat i föreningen i 5 år, och har dansat de flesta stilarna, dancehall, hiphop och med klackar. Stilen jag gillar lite extra att dansa måste vara hiphop, då jag började hela min dans resa genom hiphopen. Jag har lärt mycket om mig själv med hjälp av dansen och mitt självförtroende utvecklades med det. Därför lägger jag själv mycket fokus på att mina dans elever också utvecklas inom dom områdena. För mig är det viktigt då jag anser att med god självförtroende och god scenspråk så blir koreografi tusen gånger bättre. Jag försöker alltid får eleven att nå sin högsta potential och alltid med nya kunskap när de går hem efter mina lektioner.

  Så välkomna att dansa med mig

 • Sandra S Larsson

  Hej!
  Här har ni Sandra, fyller hela 30 år.
  Är utbildad undersköterska.
  Började som dansare i denna föreningen när jag var 9-10 år och har sedan dess dansat många olika stilar.

  Det som jag brinner mest för är den feminina stilen.
  Men jag tycker också det är kul att prova på och lära mig nya stilar.
  Det viktigaste för mig, och i mina grupper är att ha roligt, glädjen ska alltid vara prio 1. Testa dina gränser, bygga på ditt självförtroende, visa respekt och vara en bra förebild är något som är viktigt för mig

  Hoppas att ni ska få många roliga terminer med oss och välkommen till mina grupper!

 • Marion Schmidt

  Hej mitt namn är Marion och jag är 20 år. Jag dansade i föreningen i 10 år innan jag tog en paus för att flytta och gå på ett dansgymnasium i Lund, och nu är jag äntligen tillbaka i föreningen igen.

  Jag är utbildad i Balett, Modern Dans, Street dance och Jazz som jag kommer hålla i denna terminen. Jag har testat på de flesta olika dansstilarna så som dancehall, hiphop och afro och fått lära mig en hel del om alla olika dansstilar.

  Jag har alltid älskat att dansa och jag vill att dansen ska ge glädje och lärdom, det är något av alla saker jag vill att eleverna ska känna när dom kommer och dansar.

  Jag vill också framhäva självförtroendet när man dansar och att eleverna känner sig bekväma när vi dansar, då blir både koreografin och sammanhållningen bättre.

  Jag vill också fokusera på tekniken i olika dansstilar så eleverna får med sig mycket lärdom från olika dans genrer.

  Ser fram emot att få dansa med er! Välkomna

 • Ariane von Zedlitz

  Hej Mitt namn är Ariane. I vanliga fall arbetar jag som lärare på Dalaskolan (södra) med eng, ty, och SO.

  Jag startade föreningen Dancezone hösten 1993 eftersom det inte fanns någon Hip hop eller streetdance i Sölvesborg. Idag finns vi även i Bromölla och Olofström.

  Jag är utbildad inom hiphop och streetdance (Kulturama i Stockholm) aerobicsinstruktör, (SAFE academy) zumbainstruktör (ZUMBA Instructor Education Basic 1-3, Rythm 1-2) och har även dansat balett och jazz i mina yngre år. Idag har jag grupper i streetdance, funky och dancehall (en Jamaicans utveckling av streetdancen)

  Jag ser dansen som en ständig utveckling, så fort man lärt sig något, så kommer något annat nytt. Man blir liksom aldrig fullärd, det är väl det som är charmen med dans. Kolla bara på Tiktok :) där är utvecklas ständigt nya danser och steg.

  Under de 28 år som jag har dansat och varit ledare har jag alltid haft dansarnas intressen och kunskaper i fokus.

  Det är viktigt att lära sig nya saker, att våga ta risker, att utmana sig själv och att känna att man lyckas. Dans är mycket att ta sig ur sin egen "comfort zone" och hela tiden söka nya utmaningar. Samtidigt måste man ha kul och utvecklas tillsammans.

  Dansarnas idéer är lika värdefulla som mina. Så i mina grupper försöker jag hela tiden inkludera dansarnas tankar och ideer, så blir slutresultatet också så mycket bättre.

  Det är alla vi dansare som tillsammans gör Dancezone.

  "I am because we are".

 • Ellen Nilsson

  Hejsan! Jag heter Ellen Nilsson och är 20 år gammal och är en av ledarna här på Dancezone. Jag har dansat i hela mitt liv men började dansa i föreningen först när jag var 14 år gammal. Jag har dansat allt från klackar till hiphop men är intresserad och öppen för fler dansstilar såsom dancehall och mer feminina stilar.
  Mig hittar ni mest i barngrupperna då jag älskar att undervisa barnen samt se dom utvecklas som personer genom och i dansen. Koreografierna utgår mest från grundstegen men jag gillar också att ge dom utmaningar och lite svårare steg för att de ska utvecklas mera genom terminerna. För mig är det viktigt att varje barn som vill får synas och höras, därför vill jag ofta att de ska få vara med och tycka till när det gäller exempelvis låtar eller steg. Jag tycker också att gemenskapen är minst lika viktig som dansen i mina grupper, ingen ska få känna sig utstött utan alla ska vara vänner och utvecklas tillsammans som dansgrupp. Här skrattar vi med varandra och inte åt varandra. Såklart hejar och peppar vi varandra i mina grupper. Huvudsaken är att alla elever har det superroligt genom terminen och får utvecklas som både människor och dansare. Jag hoppas verkligen ni vill komma och dansa i mina grupper!

 • Tilde Hamrin

  Jag har dansat i ungefär 9 år här på Dancezone, blev hjälpledare när jag var 15 år gammal och nu är jag ledare. I år har jag grupperna “Kids Vibe, 8-11 år” och “Hiphop, 12-15 år”, tillsammans med Amanda, vilket ska bli väldigt roligt!


  Genom åren har jag testat på många olika stilar, både på workshops och i olika grupper här i föreningen. Den stil som intresserar mig mest är hiphop av olika slag.

  På mina lektioner är det viktigt att alla har roligt och trivs tillsammans som grupp. För min egen del har dansen alltid gett mig mycket glädje och energi, vilket jag vill förmedla vidare till mina elever. Under terminens gång utvecklar man nämligen inte bara sin teknik inom dansen utan man stärker även sitt självförtroende och blir mer trygg i sig själv, vilket jag som ledare tycker är väldigt roligt att följa!

  Jag ser fram emot en fantastisk termin med mycket dans och skratt tillsammans med alla duktiga dansare, hoppas vi ses!

 • Tilde Nilsson

  Hej! Mitt namn är Tilde Nilsson och är 19 år gammal. Jag jobbar som frisör.

  Jag började dansa när jag var 9 år gammal och blev hjälpledare när jag var 14-15 år gammal. Nu är jag ledare. Grupperna jag har i år är ”Mini Vibe” tillsammans med hjälpledare Emma och Feminine style tillsammans med ledaren Sandra. Jag brinner för den femenina stilen och har dansat allt från jazz, hiphop, dancehall, streetdace, femenine vibe stil, älskar att testa på nya stilar och att utvecklas.

  På mina lektioner tycker jag det är viktigt att alla ska trivas och att ha så roligt tillsammans som det bara går. Vill att dansen ska va något roligt man ser fram emot i veckan för så har det alltid varit för mig. Hoppas ni är lika taggade som vi så hoppas jag att vi ses denna termin! Varmt välkommna!

 • Neth Chanthong

  Neth tar en paus denna termin men är tillbaks till hösten igen.

 • Tilda Henriksson

  Tilda pausar dansen ett tag för jobb utomlands.

Våra hjälpledare

 • Amanda Björklund

  Hej! Mitt namn är Amanda och jag är 15 år gammal, född 2006. Efter många år som dansare på Dancezone är jag nu, sedan förra terminen, verksam som hjälpledare. Under vårterminen kommer jag undervisa och leda Kids Vibe 8-11 år samt Hiphop 12-15 år, båda i Bromölla tillsammans med vår duktiga ledare Tilde H. Jag är en tjej som dansat sedan tidig ålder och som verkligen brinner för dansen. Genom åren har jag dansat många olika dansstilar. Jag älskar att variera dansstil men dansstilarna jag främst fastnat för är Hiphop samt jazz. Jag strävar efter att dansen hos oss ska vara en trygg plats för eleverna att växa på där de också finner en stor gemenskap och mycket glädje. Jag vill inspirera eleverna till att utvecklas, både gällande självförtroende och självkänsla samt teknik. Jag ser fram emot en rolig och lärorik danstermin tillsammans med alla dansare. Välkomna!

 • Emma Rubin

  Hej jag heter Emma Rubin och jag är 20 år gammal. Jag jobbar i ett storkök och pluggar.

  Detta är mitt första år som hjälpledare och jag är hjälpledare i Tildes mini vibe på tisdagar i Bromölla. Jag har dansat sen jag var 7 år gammal. Jag gillar att dansa de flesta dansstilar, men hiphop och dancehall är de jag har fastnat mest för. Jag gillar den feminina stilen också väldigt mycket. För mig har dansen betytt väldigt mycket eftersom man kan uttrycka sig på många olika sätt i de olika danserna och stilarna.

  Mitt mål med att vara hjälpledare kommer att vara att alla elever ska känna sig trygga och ha roligt när de dansar. Jag ska heja på och peppa de. Målet är att de ska känna sig självsäkra varje lektion.
  Hoppas vi ses denna termin!
  /Emma Rubin