Våra dansstilar

Hiphop avancerad I denna grupp kommer jag att fokusera på utstrålning och scennärvaro. Gruppen är för dig som har dansat några år och har ett gott självförtroende i dansen. Lektionerna kommer innehålla koreografiövningar, teknikövningar, samarbetsövningar och du behöver kunna utmana dig själv på en högre nivå. Dansen kommer att innehålla inslag av breakdance, wacking, popping, locking och shuffle blandat med både old school och new school moves. Du kommer även att lära dig ”freestyle” med gott självförtroende.  Gruppen riktar sig till de som känner att de behöver utvecklas, vågar förvåna publiken och ge allt! Längre dansvana är såklart en självklarhet. Danserna har även ofta ett väldigt hastigt tempo och vi fokuserar mycket på att lära sig kontrollera sin kropp genom att lyssna på flera takter i musiken och jobba med olika kroppsdelar samtidigt! 

Hiphop nyb/forts hiphop innehåller grundläggande teknikträning och enkla förflyttningssteg samt styrketräning specifikt anpassad till ämnet med fokus på mage, rygg och armar. Vi gör rytmiska steg, hopp och rörelser till tuffa beats. 

Streetdance avancerad – traditionell streetdance där man blandar olika streetdancestilar som New school, Old school. LA-style samt Lyrical hiphop och det som för tillfället passar låtarna och texterna i musiken. Du bör ha god dansvana, vara beredd på att jobba hårt med din teknik, ha viljan att alltid bli bättre och aldrig ge upp. Åldersgräns från 13 år. 

Streetkids - där kan barn mellan åldrarna 7-10 dansa i gruppen kallad "Streetkids". Streetkids låter barnen öva på sin koordinationsförmågan, sin taktkänsla och självklart sitt självförtroende. Ledarna väljer låtar som är passande till showens tema och som barnen känner igen. Utifrån musiken görs sedan passande steg som är lagom utmanande efter barnens egen förmåga. 

Streetmix-Här är en grupp anpassad för 11-13 år. Gruppen kommer fokusera på att eleverna ska utvecklas mer inom olika stilar av Street. Här får dem lära sig olika takter, ibland snabbare tempo och ibland i ett lugnare tempo. Här får de också jobba med scenspråket och får testa göra egna koreografier genom en koreografi övning. Detta för att eleverna ska testa sina idéer och våga ta plats. Vi kommer även ha andra uppvärmningar där vi jobbar mot att får ett bättre scenspråk.
 
Feminine hiphop- Här kommer dansstilen vara avancerad hiphop med en hård feminine touch, vi kommer lära ut olika attityder till olika sorters rap musik. Fokusen kommer ligga mycket på scenspråket och hur kroppen ska röra sig till musiken. Därför kommer många uppvärmningar bestå av övningar där vi jobbar mot ett bättre scenspråk, attityd och även bekvämligheten.
 
Mini vibe - Här får barnen öva upp sin koordination, taktkänsla, kroppskännedom och inte minst självförtroende genom dans, musik och rörelse på ett lekfullt sätt. För de yngsta ligger fokus på att upptäcka det roliga i att röra sin kropp till musik. Vi blandar olika stilar så barnen får prova på lite av varje och kanske så småningom hitta sin favorit. Välkomna till vår Mini Streetkids! 
 
Dancehall  – fokuserar på Danchall tekniken utan att vara för utmanande. Dancehall är en typ av jamaicansk reggae som utövas till t.ex. Sean Pauls musik. Dancehall är artister som ex T.O.K, Bounty Killer, Elephant Man, Beenie Man, Rihanna, m.fl. som sjunger eller rappar (så kallad toasting) över ett dansvänligt och ofta hårt beat, riddim, snabbare än i reggaemusik. Här tar vi emot de som har dansvana.
 
Funkystreet - Begreppet "funk styles" var från början tänkt att bli en egen stil, men är idag en inriktning inom streetdancen. Popping, locking och boogaloo var stilar som skapades i USA på västkusten på 1970-talet. Dansas till låtar som Uptown funk, Funkytown, Play that funky music och Superfreak från förr eller dagens med artister som ex Fleur, Bruno Mars, Macklemore m.fl. Både nybörjare och dansvana kan vara med här.
 
Feminine style- I denna gruppen blandar vi olika feminina steg,uttryck och stilar. Allt från det glamorösa/sensuella med mycket händer/armar och mjuka rörelser, till den tuffa feminina attityden .  Här har vi mycket  höfter, vi slänger också en hel del med håret.. ;) Vi jobbar också på vårt självförtroende, vår kaxighet och att bli bekväma i oss själva. Har du divan i dig tro?
 
Jazzvibe- I denna grupp kommer vi att lägga fokus på att lära oss grunderna i jazzen. Vi kommer också lägga in en hel del showjazz och disco, för att testa flera olika stilar av jazz. På lektionerna kommer vi bland annat göra lite jazz diagonaler som har fokus på tekniken.
 

Jazz lyrical contemporary -Lyrical jazz är en väldigt känslosam, teknisk och berättade form av dans och contemporary är en relativt ny dansform som fortfarande håller på att utvecklas. Vi kommer att fokusera på att lära oss tekniska grunderna i jazz men också att fokusera på flödet i dansen, vi kommer även lägga fokus på känslorna i dansen då det är en viktig del.På lektionerna kommer vi bland annat göra olika tekniska övningar och samarbetsövningar.

Heels- Dansstilen kommer vara mot hiphop/street hållet men med en mer vågad feminine touch. Vi kommer inte bara vilja fokusera på dansen men även lägga fokus på att eleverna ska våga ta plats, och förhoppningsvis ge deras självförtroende ett litet lyft. Därför kommer vi ha övningar som jobbar mot att eleverna får mycket attityd, vågar utmana sig själva och sjävklart jobba med scenspråket då det ansers att scenspråket är en stor del av hela koreografin. Det kommer också läras ut olika klacktekniker, vilka klackar som passar dig bäst och vad som är skönast att dansa i. Så i denna gruppen är det klackar som gäller när vi dansar, ta med era skönaste klackar.